Топ-5 рецептів святкових і одночасно простих салатів

Яка страва однаково необхідна за святковим столом та просто під час сімейної вечері чи обіду? Звісно, салат. Ця популярна суміш з найрізноманітніших продуктів може бути легкою, корисною, ситною, екзотичною. У кожної господині є свої фірмові салати, на які з нетерпінням чекають гості та члени сім’ї. Пропонуємо поповнити колекцію п’ятьма рецептами святкових і одночасно простих салатів, які можна легко приготувати. Ще більше ідей можна знайти тут: https://rud.ua/consumer/recipe/salaty-i-zakusky/salad/.

Салат з куркою та грейпфрутом

  • Курятина (філе) 400 г
  • Грейпфрут 2 шт.
  • Цибуля червона 2 шт.
  • Перець чорний, сіль, базилік за смаком
  • Французька гірчиця в зернах 2 ч.л.
  • Рослинна олія 8 ст.л.

Куряче філе нарізати невеликими шматками, змастити сумішшю із 2 ст. л. олії, перцю та солі, залишити на кілька хвилин. Шматочки обсмажити. Підготувати грейпфрут: ретельно очистити від шкірки та білих перетинок. Змішати грейпфрут з курятиною, додати нарізану цибулю. Заправити салат олією, додати гірчицю, перець та сіль.

Датський картопляний салат

  • Картопля 300 г
  • Шинка 150 г
  • Зелена цибуля 1 пучок
  • Корнішони 100 г
  • Сметана 20 г
  • Сіль, перець за смаком

Відварену картоплю почистити, подрібнити на невеликі шматки (кубики чи скибочки). Нарізати шинку тоненькими смужками та змішати з картоплею. Додати подрібнені корнішони та цибулю. Заправити сметаною, додати сіль та перець.

Креольський салат з куркою

  • Відварений рис 300 г
  • Відварене, запечене або обсмажене куряче філе 200 г
  • Помідори 5 шт.
  • Перець зелений 1-2 шт.
  • Селера 100 г
  • Зелена цибуля
  • Олія 100 г
  • Хрін 2 ч.л.
  • Оцет яблучний 3 ст.л.
  • Кмин мелений 0,5 ст.л.
  • Паприка 0,5 ст.л.
  • Сіль, перець

Рис має бути холодним. Овочі та м’ясо слід нарізати маленькими шматками. Змішати основні інгредієнти. Перемішувати обережно. Підготувати заправку: змішати олію зі спеціями, хріном, оцтом. Заправити салат, його можна подавати відразу після приготування, а можна залишити настоюватися у холодильнику.

Зимовий салат з редькою та морквою

  • Редька 100 г
  • Морква 1 шт.
  • Зелена цибуля
  • Сир 200 г
  • Кмин, сіль
  • Олія

Моркву, редьку та сир натерти на тертушці з великими отворами. Перемішати інгредієнти між собою, додати сіль, кмин, змастити олією, добре перемішати. Перед подачею можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Салат з пекінською капустою та апельсинами

  • Капуста пекінська 400 г
  • Апельсин 1 шт.
  • Лимон половинка
  • Яблука 3 шт.
  • Морква 3 шт.

Нарізати пекінську капусту. Апельсин очистити від шкірки та перетинок, нарізати шматочками. З яблук зняти шкірку, нарізати їх смужечками. Щоб яблука не потемніли, відразу після нарізання полити їх лимонним соком. Натерти моркву (можна використовувати тертушку для моркви по-корейські). Компоненти змішати, посолити, додати олію.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ