Вітамін C зміцнює імунітет. Але скільки апельсинів треба їсти щодня?

зміцнює імунітет
Перше що асоціюється у більшості людей із Вітаміном Ц – це лимони, мандарини і апельсини. Хоча насправді вони не єдині джерела цього вітаміну є також багато інших, навіть ще кращих. Вітамін C також називають аскорбінова кислота і він міститься в основному овочах, фруктах і ягодах. Одразу хочемо відмітити, що він незамінний в організмі людини, і якщо його не вистачає – значить виникають певні неприємності, захворювання. І зараз мова йде не тільки про банальну застуду, а й про більш серйозні хвороби. Ми написали матеріал по темі, який вже доступний за наступною ссилкою: Які захворювання виникають за нестачі вітаміну Ц.

Особливо в період епідемій важливо забезпечити свій організм достатньою кількістю аскорбінової кислоти. Як відомо, таким чином імунний захист зміцнюється, а ризики підчепити застуду, ГРВІ чи навіть коронавіруси суттєво знижуються. Дуже бажано, щоб рівень вітаміну Ц в крові був у нормі. А скільки це норма? Німецька Спілка Дієтологів (Deutsche Gesellschaft für Ernährung) радить дорослій людині вживати близько 100 мг. вітаміну C щодня. Даємо відповідь на запитання із заголовку: Скільки апельсинів треба їсти щодня, щоб забезпечити себе достатньою кількістю вітаміну Ц? Відповідь: один великий апельсин 200 грамовий, або 2 маленьких по 100 грам. Такої кількості на день буде цілком достатньо, щоб імунна система працювала на повну катушку. 100 г. апельсину містить близько 50 мг. вітаміну Ц. Із приводу лимону, то кількість приблизно така ж.

Інші джерела вітаміну Ц

Лимон і апельсин – це не єдині джерела аскорбінової кислоти, є навіть кращі. У порядку зростання перерахуємо 10 найголовніших продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет. Звісно що їх не 10, а їх є 1 000. Картопля, капуста, шпинат, полуниця, ківі, петрушка, чорна смородина, обліпиха, солодкий перець, шипшина. Значить шипшина є найкращим джерелом вітаміну Ц, а не лимони, як могло би здатися на перший погляд.

На практиці досить непросто їсти кожен день по 2 апельсини. А про лимони так взагалі, вийде лише декілька скибочок максимум. А 2 скибочки лимону – це взагалі мізерна кількість вітаміну Ц, капля в морі! Тому можливо є зміст споживати аскорбінову кислоту у вигляді зелених салатів (шпинат, капуста, салат, перець солодкий ітп), а коли приходить сезон ягід (полуниця, смородина) акцентуватися на них. Ну і як додаткові джерела підійдуть екзотичні фрукти, такі як лимони, апельсини, ківі. Із приводу вітамінів у таблетках, то лікарі не радять їх вживати. Краще віддавати перевагу натуральним джерелам, які були перераховані вище.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ