Розчинний цикорій – напій корисний і смачний!

цикорій напій розчинний

Цикорій – це напій, за кольором схожий на каву, але смак і властивості в нього дещо інші. Пити цикорій рекомендують для покращення апетиту, при проблемах кишково-шлункового тракту а також для підтримання здоров’я шлунку, печінки і жовчного міхура. Цикорій – лікарська рослина, але розчинний напій з його кореня дозволено вживати без рекомендації лікаря. Угорські дослідники довели: цикорій в змозі знизити ризик виникнення тромбозів. Для профілактики тромбозів треба регулярно вживати цей гарячий напій. В цьому дослідженні взяли участь 27 учасників без всяких проблем зі здоров’ям, яким потрібно було на протязі одного тижня вживати кожного ранку 300 мл. гарячого цикорію (містить 20г. цикорію-порошку). У піддослідних виміряли концентрацію MIF (Makrophagen-Migrations-Inhibitions-Faktor), до і після дослідження, за рівнем якого можна судити про ризик утворення тромбозів. Ітак, через тиждень після вживання гарячого напою цикорію, концентрація MIF була суттєво знижена у всіх учасників досліду.

Під час заборони кави в Європі в 1780 році, король Пруссії Фрідріх Великий підтримав продукцію «прусської кави». До 1797 року в його королівстві було вже 19 фабрик, що виробляли місцеву каву. Складалася така кава виключно із меленого кореню цикорію (листки цикорію йшли на салат). Така цикорієва кава має інтенсивний темний колір і зовсім не містить кофеїну. Фрідріх Великий придумав хорошу заміну звичайній каві.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ