Салат з кропиви та інші страви: чим вони такі хороші для здоров’я?

салат з кропиви, зелений борщ

Салат з кропиви та інші кропив’яні страви гарно підтримають організм весною. Напевно кожній сім’ї знайомий зелений борщ із кропивою по бабусиному рецепту. Бабусі щось знають, хоча назвати точну причину вони не можуть. Але молоді люди в змозі знайти відповіді і конкретно пояснити, чим корисні страви із кропивою.

Чим корисна кропива

Ослаблений після зими організм потребує підтримки. В кропиві містяться важливі вітаміни B, C, E, K і каротини. Кропива має протизапальну дію, покращує травлення, роботу серцево-судинної систем, тонізує нервову систему. Все в одному – чудо-рослина, замість таблеток. Див. додатково статтю: Весняний авітаміноз та 7 джерел вітамінів, які зарядять після зими.

Які страви можна приготувати з кропиви

Наприклад, салат з кропиви, традиційний зелений борщ із кропивою, суп ітд. В будь-якому разі, використовувати слід тільки молоду кропиву. Важливо добре мити листки кропиви, перед приготування. Все таки це дика рослина, і не відомо в яких умовах вона виросла.

Резюме: Кропива – це одна з найпершої зелені, що з’являється весною. Після зими важливо зарядитися вітамінами і тим самим підтримати ослаблений організм. Страви із молодої кропиви чудово справляться з такою задачею. Як було вказано вище, кропива добре підтримує серцево-судинну, імунну  та нервову системи. Це не ліки, а скоріше профілактичний засіб. Увага, не всім підходить зелена кропива. Алергіки, люди після інфаркту і вагітні жінки мають бути досить обережними з нею.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ