Оптимальний офісний обід: що краще їсти на роботі?

офісний обід
Офісний обід – це дуже важливий момент, чому? На голодний шлунок працюється гірше, продуктивність праці стрімко падає вниз а настрій погіршується. Це стосується будь-якої роботи, як розумової так і фізичної. Якщо людина голодна, в неї сил менше а результати роботи нижчі. А ще додатково є великі ризики отримати проблеми шлунково-кишкового тракту, якщо не доїдати регулярно на протязі місяців. Якщо обід на роботі повноцінний та багатий на поживні речовини, вітаміни – людина повна енергії, сил, тому може зробити більше роботи і краще! В нашій країні не дуже прийнято обідати в столовах, замовляти комплексні обіди тощо, в першу чергу через фінансові можливості. Наприклад, в школах, університетах люди знаходяться не допізна, як правило. Саме тому немає великого змісту замовляти комплексний обід о 13 годині, якщо все одно о 15 годині людина буде вдома, де її нагодують близькі. Проте на роботі приходиться працювати допізна (до 18-ї, часом 20-ї години) і пропускати обід не рекомендовано, бо на протязі тривалого часу це може закінчитися хворобою. Але що краще їсти на роботі, щоб залишатись ситим до вечора? В першу чергу важливо, які умови на роботі: чи є кухня, мікрохвильовка, чайник, їдальня, магазин поблизу ітп.

Що їсти на роботі

  • Брати з собою обід в судочках, те що ти зазвичай їсиш вдома. Це найдешевший і найкращий варіант, але треба щоб хтось готував ввечері цей обід та була мікрохвильова піч на роботі, де можна розігріти все це. Один судочок для салату, другий – для страви, але можна і третій, якщо апетит у тебе хороший
  • Готувати їжу на роботі, продукти купляти в найближчому супермаркеті або на ринку. Якщо в офісі є повноцінна кухня, холодильник – то цей варіант ідеальний
  • Напівфабрикати, булочки, пиріжки, фрукти – це не найкращий варіант, але він згодиться, коли два попередні не підходять з якихось причин
  • Ходити до дому, щоб там поїсти, правда це можна зробити, якщо робота знаходиться недалеко від дому
  • Їсти в столовій, їдальні або кафешці – це не погано, але дорожче і не кожен українець зможе це собі дозволити. До того ж, в кафе приходиться довго чекати, поки страви приготують. В середньому нормальний обід в столовій коштує 60 гривень, а в великих містах таких як Київ, Харків ціна може доходити до 70-80 гривень. Мова йде про звичайну їдальню, не кафе чи ресторан. В місяці приблизно 20 робочих днів, значить тільки на обіди людині необхідно викласти мінімум 1200 гривень в місяць, а це не мало для звичайного українця!

З приводу, які страви їсти на роботі, то тут немає одного-єдиного правила. Те що подобається – те й треба їсти. Але не рекомендовано вживати багато жирної їжі, висококалорійної, регулярно фастфуди а також молочних продуктів, бо останні можуть спричинити неприємності і тоді, хоч з туалету не виходь! У кожного робітника є таке право – зробити перерву на протязі дня, щоб поїсти. Особливо на не дуже хороших роботах, начальники забороняють покидати своє робоче місце, але це справжнє знущання з людей. Начальників також інколи варто ставити на своє місце: Якщо мені не можна виходити на обід, тоді я шукаю іншу роботу.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ