Пересмажене м’ясо – причина раку кишечника!

мясо на грилі
Дехто полюбляє, щоб м’ясо було добре підсмажене. І не важливо про що йде мова: шашлик, котлети, стейк чи ковбаски. Але науковці попереджають, що пережарені продукти харчування можуть викликати рак! Це скоріше схоже на погрозу, але чи насправді це так, адже багато хто любить їсти рум’яне м’ясо? Дійсно так. Ризик отримати рак кишечника суттєво підвищується, якщо постійно їсти сильно зажарене м’ясо – повідомляють науковці. При інтенсивній жарці чи пережарці м’яса, в ньому утворюють так звані Гетероциклічні Ароматичні Аміни, які суттєво підвищують ризик утворення ракових захворювань. Шашлик на вогні, чи котлети на пательні – мало важливо.

Дослідження із близько 5 000 піддослідних людей підтверджує це. У тих людей, які полюбляють сильно піджарене м’ясо, лікарі знаходили вдвічі частіше аденому кишечника, чим у альтернативній групі, тобто тих людей, які не вживали підгорілої їжі. Як відомо аденома – це доброякісна пухлина, яка може переростати в злоякісну, тобто ракову. Аденома – це перед-ступінь раку. Ось таким чином, улюблений шашлик може бути реально небезпечним для здоров’я, якщо його недобре приготувати. Також по темі рекомендуємо прочитати інший матеріал. Недавно ми писали, що погано зроблений шашлик може спричинити хвороби печінки. І тут уже інші причини (не пережарка), через які свинина перетворюється на небезпечну їжу.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ