Погано зроблений шашлик може спричинити хвороби печінки

поганий шашлик
Разом із приходом весни у людей асоціюється природа і також шашлик. Експерти застерігають, свято весни може закінчитися серйозною хворобою, якщо шашлик готувати погано! В першу чергу від цього страждає печінка, Гепатит-Е чи навіть хронічні захворювання, що не виліковуються взагалі. Потрібно обов’язково приділити достатньо часу: А) Вибору нормального м’яса для шашлика чи гриля; Б) М’ясо треба добре приготувати, воно повинно бути прожареним!

Як повідомляє університетська клініка міста Ессен (Німеччина) у одній прес-конференції, недостатньо прожарене свиняче м’ясо може містити інфекції Гепатиту Е. Правда, більшість інфекцій такого типу не становлять великої загрози для здоров’я, на щастя. Але у людей із слабкою імунною системою чи хронічними хворобами печінки, вони можуть означати серйозні проблеми і навіть цироз печінки, додають лікарі. Не прожарене свиняче м’ясо – це причина Гепатиту Е, йдеться у повідомленні. Щоб все було добре, м’ясо на вогні треба смажити при мінімум 70 градусів, близько 20-ти хвилин, радять експерти.

Не треба дуже часто перевертати м’ясо на вогні, нехай свинина добре підсмажиться. Окрім усього, споживаючи сируватий шашлик, є ризик підчепити паразитних глистів, які передаються до людей. Але при температурі від 70 градусів Цельсія вони помирають. Якщо дуже довго смажити м’ясо на вогні, помирають не тільки бактерії, але також погіршується смак.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ