Як їжа впливає на нашу толерантність, поведінку і настрій?

на сніданок
Від того, які продукти харчування ми вживаємо, сильно залежить наш настрій, поведінка, стиль життя. Древня мудрість вчить: «Ми є те, що ми їмо». Звичайно що це тільки приказка і розуміти її буквально не варто. Проте вчені довели істинність цієї приказки, але в деякій мірі. Правда ми вже писали багато статей на тему: Продукти які ми вживаємо впливають на наш настрій, самопочуття, роботу мозку ітп. Ось наприклад, декількох із них:

Окрім цього всього, вчені із університетів Лондона, Мюнхена і Любека, прийшли до висновку, що їжа впливає на толерантність, а також визначає, як ми поводимось із іншими людьми. Наша поведінка сильно залежить від того, що ми перед цим з’їли – показує недавнє дослідження, результати якого були опубліковано в американському журнал «Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America». Таку інформацію повідомляє популярне німецьке онлайн видання web.de. Таким чином, дуже важливо приділити час власному раціону харчування. Значить, на вечерю, обід а особливо сніданок вживати тільки хороші продукти. Тоді що їсти на сніданок, щоб все було класно?

Значить, команда науковців досліджувала дві групи піддослідних учасників. Перша група отримувала на сніданок, в основному вуглеводні продукти, а друга – протеїнові. Після цього, люди грали в таку собі гру, основним призначенням якої було визначити їх поведінку а також відношення, реакцію гравців на нечесні дії противника. Отримуючи певну суму грошей (іграшкових), один гравець вирішував, як розділити гроші на двох. Якщо противник приймає пропозицію, значить обоє отримують вказані суми. При відмові, ніхто нічого не отримував. Нечесний розподіл грошей штрафувалася, по правилам.

Ті учасники, що перед грою на сніданок вживали протеїнову їжу, менше злилися, коли гроші ділилися несправедливо і при цьому були більш миролюбними. При цьому, інші учасники, які на сніданок їли продукти із вуглеводами, були більш імпульсивними та дуже емоційно реагували на махінації. На наступний день усі учасники помінялися ролями. Ті що отримували вчора протеїн, сьогодні вживали вуглеводи, і навпаки. Також цього разу, результати дослідження підтвердились. Вчені зробили висновок, що існує тісний взаємозв’язок між їжею, яку ми їмо та біохімією мозку.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ