Насіння кунжута – найкраще джерело кальцію і магнію

насіння кунжуту

Насіння кунжута містить багато хороших речовин, як наприклад, кальцію, магнію, заліза, цинку, калію, селену, натрію, фосфору, вітаміну E, A і не тільки. При нестачі кальцію, магнію, цинку, кунжут буде найкращою таблеткою. В такій натуральній формі мінерали і вітаміни засвоюються організмом значно краще, ніж в формі медикаментів і добавок. Кунжут корисний для серця, імунітету, кісток. Насіння кунжута зміцнює імунну систему, завдяки вмісту цинку, селену та заліза. Кальцій, якого досить багато в кунжуті, укріпляє кістки та зуби. А магній добре заспокоює нервову систему, а також життєво необхідний для еластичності м’язів, в тому числі м’язів серцево-судинної системи.

100 грам насіння кунжута містить

  • Жири – 50 гр
  • Вуглеводи – 23 гр
  • Білок – 18 г
  • Натрій – 11 мг
  • Калій – 468 мг
  • Кальцій – 975 мг
  • Залізо – 14,6 мг
  • Магній – 351 мг
  • Цинк – 12 мг
  • Вітамін A – 9 IU
  • Вітамін B6 – 0,8 мг

і не тільки.

Їсти насіння кунжута ложкою не дуже зручно, та й не має потреби. Проте у випічку часто додають кунжут: в булочки, хліб, печиво  тощо. Важливе те, що зернята посипані на булочці там не тільки для краси чи смаку – це джерело мінералів і вітамінів. Також інші зернята за своїм хімічним складом досить не бідні, як наприклад, гарбузове насіння, льон чи звичайні сємки. Краще регулярно вживати натуральні зерна, аніж потім ковтати хімічні таблетки чи шипучки із високим вмістом мінералів і вітамінів, при авітамінозі. В першому випадку, організм забезпечується корисними речовинами рівномірно. А ось в другому випадку, мінерали є гіршої якості і ще не виключаються небажані передозування. До-речі, буває як біле так і чорне насіння кунжута.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ