Червоне м’ясо викликає ракові захворювання: правда чи вигадка?

Rozetka UA

червоне м'ясо
Під червоним м’ясом розуміють свинину, яловичину або баранину, і кажуть що воно викликає ракові захворювання. Точніше сказати не викликає, а підвищує ризик їх виникнення, в першу чергу мова йде про рак кишечника. Особливо небезпечні ковбаси, і м’ясні напівфабрикати, бо в таких продуктах міститься багато солі, консервантів і хімічних добавок. Хоча не треба поспішати із висновками, давайте спробуємо розібратися. Все не так погано, як кажуть журналісти і псевдо-спеціалісти. Якби м’ясо дійсно би викликало рак, то людство би уже вимерло. Але ми не будемо говорити мовою припущень, спробуємо відповісти на це запитання мовою фактів, логічних міркувань та наукових досліджень.

Всесвітня Організація Охорони Здоров’я (World Health Organization) відносить червоне м’ясо до небезпечних продуктів для людини, група 2А. При цьому м’ясні продукти відносяться навіть до групи 1 – канцерогени, та ж сама категорія що й тютюнові вироби. При споживанні червоного м’яса щодня і більше ніж 100 грам на день, ризик отримати онко-захворювання підвищується приблизно на 15 процентів, згідно результатів досліджень. 300-600 грам м’яса на тиждень – це нормально, ніяких ризиків для здоров’я немає. Коли ми говоримо «підвищується ризик» це не значить «захворіти». Наприклад, всі ми знаємо, що шолом може врятувати життя велосипедисту, але не кожен велосипедист одягає шолом, коли виїжджає покататися на велику. Насправді, лише деякі велосипедисти потрапляють в аварії, хоча всі знають, що треба носити шолом.

Рослинну їжу обов’язково потрібно вживати регулярно, не тільки одне м’ясо. Порція салату повинна займати гідне місце на столі. Більше ніж 80 досліджень із усього світу доводять один факт, що люди, які вживають більше ніж 600 грам м’яса на тиждень частіше хворіють на серцево-судинні хвороби, онко- і діабет. Не залежно від країни проживання, фінансового доходу чи соціального статусу – результат один.

Резюме: Вчені знайшли деяку залежність між вживанням м’яса і раком. М’ясні продукти відносять до категорії номер 1 канцерогенів, до тієї ж, що й тютюнові вироби. Напевно звідси випливає висновок: багато м’яса їсти не можна, більше ніж 600 грам на тиждень. Все що більше – принесе тільки шкоду здоров’ю. Але це не означає, що необхідно повністю відмовитися від м’ясних продуктів, ні! У м’ясі міститься багато корисних речовин, взяти які із рослинних продуктів просто неможливо. При тривалому утриманні від вживання тваринних продуктів організм людини ослаблюється, а показники крові погіршуються.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ