Гострий перець чілі вбиває віруси і захищає в період епідемії грипу

гострий перець чілі
Якщо виникають перші симптоми грипу, то краще одразу з’їсти щось гостре. Професійні дієтологи стверджують, що гострий перець чілі вбиває віруси і відмінно захищає організм, особливо це актуально стає в період епідемій. Така чудо-дія перцю проявляється завдяки вмісту в ньому Капсаїцину, так званому природному антибіотику. Дипломований екотрофолог Моніка Бішоф із Мюнхена говорить, що перець дійсно допомагає при застуді та грипі, а також для запобігання їх виникнення. Капсаїцин має антибактеріальні властивості, і до-речі, Капсаїцин міститься не тільки в гострому перці, в солодкому також. Паприка, імбир, гірчиця, редиска і васабі допомагають у боротьбі із вірусами та застудою. Віруси і бактерії гинуть, а імунний захист організму при цьому зміцнюється. А Ви знаєте, що в солодкому перцю міститься вдвічі більше Вітаміну Ц ніж лимонах або апельсинах? (Прочитайте детальніше)

Американські науковці тестували спреї для носа на основі того самого Капсаїцину. Результати виявилися цілком прогнозованими. У всіх піддослідних вчені помітити швидке покращення самопочуття. Такі симптоми застуди як закладений ніс, головний біль послаблювались і зникали. Цікаво те, що результат видно дуже швидко, вже через декілька хвилин після використання спрею. І найголовніше те, що такі препарати не мають побічний дій.

Для чоловіків є 2-га гарна новина. Французькі науковці говорять, що «пекуча їжа» дуже позитивно впливає на баланс чоловічих гормонів. Ми вже підготували матеріал по темі, за ссилкою далі радимо прочитати його: Гостра їжа підвищує рівень тестостерону в крові. Але треба бути досить обережними із Капсаїцином. Так він дійсно вбиває мікроби і захищає від застуди, але у великих кількостях Капсаїцин може завдати шкоди здоров’ю – попереджають спеціалісти із Німецького Інституту Оцінки Ризиків (Bundesinstitut für Risikobewertung). Підступність в тому, що досить багато, кетчупів, соусів і приправ із наших супермаркетів містять різні Капсаїциноїди. Саме тому представники BfR радять помірно приправляти їжу гострими приправами. Один-два рази на тиждень гострих приправ буде цілком достатньо, щоб захиститись від вірусів, пишуть науковці.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ