Страви з кропиви заряджають організм вітамінами і зміцнюють здоров’я

страви із кропиви мають вітаміни, крем-суп
Із дитинства кожен знає, що кропива досить неприємно жалить. Потім на шкірі виступають пухирці і вона ще деякий час постійно чешеться. Так це неприємно, але кропива має також приємні якості. Ми не будемо розповідати про всі позитивні якості кропиви звичайної, але розкажемо про одну із них. Мова йде зміцнення здоров’я, як ви могли здогадатися із назви статті. Результати досліджень підтверджують, що звичайна кропива багата за своїм хімічним складом на Залізо, Кальцій, Калій, Вітаміни A, B, C, E, K, ефірні масла, Флаваноїди і Каротини ітп. Радимо прочитати матеріал по темі, який вже доступний за наступною ссилкою: Скільки треба з’їсти апельсинів, щоб зміцнити імунітет?

Логічно, що їсти страви з кропиви дуже корисно для здоров’я, особливо весною. Саме весною з’являється молода кропивка, а разом із нею авітаміноз! Саме так, за зиму запаси вітамінів у організмі закінчуються, а свіжі овочі-фрукти іще не достигли. Ось чому організму людини весною, як правило не вистачає вітамінів. І одне із головних завдань вітамінів – це зміцнення імунного захисту, щоб віруси і бактерії не змогли пробити стіни імунітету. В лабораторних умовах вчені довели, що хімічні елементи кропиви мають протизапальні властивості. Виявляється що, активні речовини кропиви здатні гальмувати розмноження бактерій – повідомляють популярні світові видання. Ну що іще потрібно людині, особливо весною і в період епідемії? Це ідеальний продукт для здоров’я і до того ж його можна знайти безкоштовно на дачі, або якщо ви маєте вдома земельну ділянку. Кропива росте сама по собі, сіяти її не обов’язково.

Що можна приготувати з кропиви? По-перше, традиційний український зелений борщ. Потім салат, чай, крем-суп, песто ітп, варіантів багато, море рецептів можна знайти в мережі. Головне щоб рецепт мав найголовніший зелений інгредієнт, а форма приготування не грає ролі.

Резюме: Кропива звичайна має у своєму хімічному складі багато вітамінів та мінералів, це перший плюс. Досліди показали що вона має антибактеріальні і протизапальні властивості. Такі от 3 позитивні якості кропиви звичайної. Дуже актуальними ці 3 якості стануть весною, особливо в період епідемії, щоб зміцнити імунний захист.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ