Правила миття рук: коли, чим та як правильно

правильне миття рукПравильне миття рук відіграє вирішальну роль в особистій гігієні. Як стверджує Федеральне відомство охорони здоров’я Швейцарії(Bundesamt für Gesundheit), більшість інфекційних захворювань передаються саме через руки. Особливо при епідемії регулярне миття рук стає дієвим захистом..

Як правильно мити руки?
Правильний метод миття рук надзвичайно важливий. Тільки мила не достатньо щоб обезшкодити мікроби. Лише комплекс з правильного  намилювання, розтирання, полоскання та сушіння зможуть зробити це.

  • Намочити руки під текучою водою
  • Намилити руки, при можливості рідким милом, так як мило в кусках залишається вологим і може зберігати віруси
  • Розтерти мило по руках щоб воно спінилось. При цьому не забувати намилити тильну сторону долоні, між пальцями, під нігтями та зап’ястя
  • Добре обполоскати руки під краном
  • Витерти руки чистим рушником, якщо можливо одноразовим паперовим. Не бажане використання електричних сушилок, особливо в громадських місцях, так як там можуть розвиватися бактерії.

Коли доцільне миття рук?

  • Перед готуванням їжі, та перед тим як сісти за стіл
  • Перед тим як годувати дітей
  • Після сякання, чхання або кашлю
  • Кожного разу при поверненні додому
  • Після використання громадського транспорту
  • Після відвідування хворих чи контакті з їх речами
  • Після відвідування туалету
  • Не рекомендується дуже часте миття рук

Джерело: www.bag.admin.ch


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ