Проросла картопля перетворюється на отруйну їжу!

проросла картопля
Картопля – це класна їжа, з неї можна швидко і легко приготувати обід. Але їсти можна тільки ту картоплю, яка правильно зберігалась! Ітак, експерти заявляють, що при неправильному режимі зберігання цей продукт перетворюється на отруйний. Проросла картопля а також та що має зелені плями не придатна до їжі, і її слід одразу викинути в смітник. На перший погляд може здатися: паростки повідривати, і вуаля, картопля 1-го сорту! Ні, це не правильно, оскільки в такій пророслій картоплі утворюються природні отруйні речовини, зокрема мова йде про Алкалоїд Соланін. Правда, навіть у свіжій і хорошій картоплі є ці самі алкалоїди, але їх кількість мізерна. Настільки мізерна, що ні про яку загрозу для здоров’я мови не може йти. А ось коли бульба пускає паростки, зеленіє – ось тоді концентрація алкалоїдів сильно підвищується. Значить така картопля потенційно небезпечна для здоров’я. Особливо для малих дітей все це небезпечно!

В світі зареєстровані навіть поодинокі смертельні випадки, спричинені вживанням алкалоїдної картоплі, іще частіші випадки просто харчового отруєння. Щоб все було добре, картоплю рекомендовано зберігати у приміщені без доступу сонячного світла і при прохолодній температурі повітря, близько 10 градусів: наприклад підвал або погріб. Якщо картоплю правильно зберігати – Соланіну утворюється мінімум, що ніяк не може зашкодити здоров’ю.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ