Чому від цукерок псуються зуби: інтерв’ю стоматолога

Rozetka UA

псуються зуби
Цукерки, шоколадки, солодке печиво ітп. – кажуть що від солодощів псуються зуби. Їсти багато солодкого не бажано, аби всі зуби були цілими. Посилаючись на переклад практикуючого лікаря-стоматолога, інтерв’ю якого ми переклали із німецької на українську мову, у цій статті ми хочемо пояснити, чому відбуваються ці руйнівні процеси і як можна зберегти свої зуби, окрім того що не їсти солодке. Особливо діти полюбляють солодощі, але вони не думають, що через це завтра може з’явитися чорна цяточка в зубі, а післязавтра дірка в тому місці.

Практикуючий стоматолог із Німеччини Рональд Атольф говорить, що вживати солодке можна, із зубами нічого не станеться. Але якщо таку їжу вживати регулярно і багато – то це все погано закінчиться. Чим більше цукру, тим гірше для зубів. «Цукор призводить до підвищення кислотності в ротовій порожнині, а кислоти руйнують зубну емаль. Особливо дитячі молочні зуби вразливі до кислот, але дорослі також. Лікар радить не вживати багато солодкої їжі, а також регулярно чистити зуби – це єдиний спосіб зберегти зуби від шкідливого впливу солодощів.»

Так само лікарі не радять вживати багато кислої їжі, наприклад апельсиновий сік ослаблює зубну емаль – читайте детальніше. Апельсиновий сік – це вже готова кислота, яка атакує зуби. Не сама їжа така шкідлива для зубів, як її залишки, які іще деякий час вступають в хімічну реакцію із поверхнею. «Клейкі» цукерки прилипають до зубів і ясен і роблять свою недобру справу. Експерти кажуть, що якщо після шоколадки почистити зуби – то шкідливий вплив від неї буде мінімальним, оскільки між зубами не залишаться решток.

Слід розуміти, що є продукти від яких псуються зуби і треба намагатися їсти їх із розумом. До них відносяться наприклад: солодощі, мед, цитрусові фрукти, вино, кола ітд. Є продукти, які навпаки, благо-приємно впливають на зуби, зміцнюють їх: молочні продукти, мінеральна вода, риба, морква. Але не існує в природі «корисного» шоколаду, який би був безпечним для зубів, ні! Цукор у будь-якій формі негативно впливає на здоров’я ротової порожнини. І чим більше цього цукру в продукті, тим гірше.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ