Ці продукти руйнують кишечник і заодно знижують імунітет

кишечник живіт
Від того які продукти ми їмо щодня, залежить стан нашого здоров’я. Якщо їсти хороші продукти, а також дотримуватись порад дієтологів, то ризик захворіти суттєво знижується. Наприклад вживання м’яса у великих кількостях і постійно (без розвантажувальних днів) підвищує ризик раку кишечника, цирозу печінки. Про це свідчать результати десятків світових досліджень. Також банальна застуда чи грип можуть виникати частіше у людей, які не дотримуються порад щодо раціонального харчування, стверджують медики. Як усім відомо, в цьому питанні ключову роль грає імунна система. Чим сильніший імунний захист організму, тим складніше вірусам потрапити всередину і зробити своє темне діло. Додатково читайте матеріал по темі: Як зміцнити імунітет. До-речі, більша половина імунних клітин людського організму знаходиться в кишечнику. І якщо із органом травлення щось не так, то імунітет швидко знижується.

Продукти, які руйнують кишечник

  • Цукор, солодощі – це найкраща їжа для поганих бактерій шлунково-кишкового тракту, які від неї швидко розмножуються і починають створювати неприємності;
  • Алкогольні напої змінюють мікрофлору кишечника. А від постійного вживання алкоголю, процес травлення взагалі виходить із ритму;
  • Продукти із хімічними добавками, консерваторами, барвниками ітп., їх рекомендовано взагалі не вживати, або вживати в невеликих кількостях. Сюди можна віднести напівфабрикати, консервовані продукти, готові страви в упаковці тощо. Від такої їжі шлунку і кишечнику добре не буде, а особливо якщо це повторюється кожен день;
  • М’ясо кожен день і у великих кількостях шкодить здоров’ю, особливо мова йде про червоне м’ясо: свинина, яловичина. Лікарі-дієтологи радять робити розвантажувальні дні, 1 раз на тиждень хоча би, і в ці дні не вживати ніяких м’ясних продуктів. Німецька організація «Проти раку» (Deutschen Krebshilfe) на своїй сторінці радить менше вживати м’яса та ковбасних виробів, в першу чергу це стосується чоловіків. За словами їхніх експертів, це допоможе уникнуть 10. 000 випадків раку кишечника на рік;
  • Шкідливі жири які містяться наприклад в маргарині, майонезі негативно впливають на роботу кишківника, додатково навантажують його. І взагалі, будь-яка жирна їжа – це не дуже добре.

Не тільки продукти негативно впливають на органи травлення, але і особисті звички людини. 1) Дуже довгі проміжки часу між прийомами їжі; 2) Погано пережована їжа; 3) Великі порції. Це 3 найчастіші негативні звички, які створюють неприємності для кишечника та інших органів травлення. На постійній основі, як наслідок, виникають проблеми зі здоров’ям.


При повному або частковому
використанні матеріалів сайту
активне посилання обов'язкове
© Чоловічий онлайн журнал mannton.com.ua

РУБРИКИ : ВІДНОСИНИ | ПСИХОЛОГІЯ | ЗДОРОВ'Я | ХАРЧУВАННЯ | ТЕХНО | ЦІКАВО | СТАТТІ ПАРТНЕРІВ || ДЛЯ РЕКЛАМОДАВЦІВ | КОНТАКТИ